Fönster med vy mot innergård.

Vill du sälja?

Det finns många olika sätt att få reda på hur bostäder i ditt område värderas, vissa metoder är bättre än andra. För att få en korrekt prisuppskattning om din bostad föreslår vi att du kontaktar våra egna mäklare. De är nämligen specialiserade på ombildningsförsäljningar. De vägleder dig och ser till att du får en professionell värdering som du verkligen kan lita på.

Vid försäljningen hjälper vi dig med allt

Mäklare förknippas ofta med visningar och budgivningar. Men på Restate vill vi erbjuda betydligt mer än så. När du anlitar oss hjälper vi dig med alla frågeställningar och hinder som kan uppkomma under försäljningens gång. Vi sätter oss in i ekonomin, skattefrågor och juridiska frågor som rör din bostadsförsäljning. Hos oss står du i fokus och vi strävar hela tiden efter att ha en transparent dialog så du känner dig 100 procent delaktig i processen.

Proffsig marknadsföring och visning

Det första intrycket är otroligt avgörande. Därför är professionella och säljande bilder en mycket viktig del i marknadsföringen av din bostad eftersom det oftast är bilderna som lockar till visning. Som säljare kan du göra många enkla insatser som gör stor skillnad på hur bostaden upplevs. Det kan vara allt från att städa och plocka undan onödig möblering till att måla om eller göra en ordentlig homestyling.

Först gör våra mäklare en omfattande genomgång av bostaden och kommer med nyttiga tips och råd. Mäklaren ansvarar sen för att marknadsföra bostaden på bästa sätt, och i marknadsföringen är det viktigt att lyfta fram inte bara lägenheten utan även byggnaden och omgivningarna samt framför allt föreningen med dess ekonomi och planer.

När det sedan är dags för visning är det mäklaren som ser till att allt viktigt material finns på plats, och vår utförliga bostadsbeskrivning ger samtliga spekulanterna all viktig information om din bostadsrätt. Mäklaren antecknar sedan namn och kontaktuppgifter på spekulanterna.

Trygg och smidig budgivning

Efter visningen börjar vårt spännande arbete med att ringa runt och bjuda in spekulanterna till budgivning. Här drar du definitivt nytta av mäklarens tjänster för att känna dig säker kring försäljningen, och givetvis får du information om samtliga bud via sms. Som säljare är du inte bunden att sälja till högstbjudande, utan kan fritt välja vem du vill ska köpa din bostadsrätt.

Säker kontraktsskrivning

Så snart du och köparen kommit överens undertecknas ett köpeavtal. Våra mäklare ombesörjer att samtliga avtal är korrekt utformade och att de undertecknas så snart överenskommelse är träffad. Samtidigt ansöker du om utträde ur bostadsrättsföreningen.

Flyttstädning och tillträde

Bostaden måste flyttstädas ordentligt innan den nya ägaren flyttar in. Många anlitar en städfirma för att vara säker på att det blir riktigt bra gjort. På tillträdesdagen träffas säljare och köpare igen för att göra upp affären (sker oftast på vårt kontor). Då betalar köparen slutlikviden, eventuella lån löses och resterande del sätts in på ditt konto. Kvitton upprättas och nycklarna lämnas över. Försäljningen är nu helt avklarad. Stort grattis till försäljningen!