preloader
2017-02-20 17:05 Bostadsmarknaden, Nyheter, Ombildning

Nytt prisrekord – trycket stiger på bomarknaden

Nu stiger bostadspriserna i Stockholm igen. I januari sattes nytt rekord för snittpriset på bostadsrätter i innerstan. Även villorna runt om i Storstockholm blev dyrare.

Oron för vikande bostadspriser tycks för tillfället vara över. Efter en mer avvaktande höst har genomsnittspriset för bostadsrätter i Stockholms innerstad satt nytt rekord. Medelpriset för de bostadsrätter som bytte ägare under årets första månad var drygt 94 000 kronor per kvadratmeter, vilket är det högsta värdet som rapporterats för någon månad hittills.

– Stockholms innerstad har sedan ett par månader tydligt passerat 90 000 kronor per kvadratmeter, konstaterar Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, som släppte den nya statistiken på tisdagsmorgonen.

I höstas rapporterades en viss avmattning för de allra dyraste objekten, alltså för Stockholms innerstad. Enligt många mäklare berodde det på amorteringskravet som tvingade fram tuffare kalkyler från 1 juni 2016. Men nu tycks även Stockholm med många dyra objekt få ett prislyft igen.

Källa: SvD Näringsliv

Vill du bli kontaktad?