preloader
2017-02-07 14:27 Bostadsmarknaden, Nyheter

Mäklare: Låg risk för fallande bopriser

Sveriges mäklare tror inte på några kraftiga fall på bostadsmarknaden i storstäderna i år. Men i Göteborg och Malmö är läget något mera osäkert än i Stockholm, visar SBAB:s Mäklarbarometer.

Bostadsbubbla eller inte? De senaste årens kraftiga prisökningar på bostäder i Sverige har gjort att många har höjt ett varningens finger för att utvecklingen snabbt kan vända. Men det kommer inte att ske i år i – alla fall inte om man ska tro landets mäklare.

Enligt SBAB:s nya Mäklarbarometer – en enkätundersökning som görs kvartalsvis – bedömer bara ett fåtal mäklare att sannolikheten för prisfall i stortstäderna överstiger 50 procent medan nära hälften tror att prisfall är helt osannolikt. I genomsnitt tror de tillfrågade mäklarna att sannolikheten för minskade priser under 2017 ligger på omkring 15 procent.

Sannolikheten i Stockholm har reviderats ned något sedan i fjol medan den tvärtom har ökat i Göteborg och Malmö – för bostadsrätter från 14 till 20 procent i Göteborg och från 13 till 17 procent i Malmö.

Källa: SvD Näringsliv

Vill du bli kontaktad?