preloader
2017-04-21 15:17 Bostadsmarknaden, Fastigheter, Nyheter

Fastighetsinvesterare tror på fortsatt uppgång för bostadsmarknaden

Fortsatt stigande priser på bostadsmarknaden under 2017, det menar i alla fall 1 400 svenska fastighetsinvesterare i en undersökning genomförd av crowdfundingbolaget Tessin. Under 2018 förväntas tillväxten avta. Nästan var tredje investerare tror på sjunkande bostadspriser redan 2019.

Fintech-bolaget Tessin har en teknisk plattform med över 23 000 registrerade investerare där privatpersoner ges möjligheten att investera i olika typer av fastigheter genom så kallad crowdfunding, eller gräsrotsfinansiering som det också kallas på svenska.

I en nyligen genomförd undersökning svarade 1 400 fastighetsinvesterare på frågor gällande bland annat bostadsmarknaden.

– Fastighetsinvesterarna har en fortsatt stark tro på bostadsmarknaden under kommande år. Fastigheter fortsätter att vara populärt bland investerarna. En av förklaringarna kan vara att många vill sprida sin risk och  investera i någonting som är tydligt och som inte påverkas av börsens svängningar, då är fastigheter ett bra alternativ, säger Jonas Björkman, vd på Tessin.

Källa: Realtid

Vill du bli kontaktad?